Man ska ha husvagn!

husvagn

Man ska ha husvagn – så är semestern redan klar. Man ska ha husvagn – det har jag sett att alla har. Man ska ha husvagn – och stuva in familjen i. Man ska ha husvagn – för då blir man fri.
Alltså Galenskaparna och After Shave lyckas med en liten sång fånga den svenska folksjälen in i minsta detalj! De är fullständiga genier, kort sagt.

Mitt äventyr med husvagn

Det måste varit tidigt 80-tal. Pappa hyrde en husvagn och stuvade in oss i Mercedesen för ett ”äventyr”. Jag tror det bara tog en timme – max – innan det började osa svavel om pappa. Husvagnssemester var nog inte riktigt hans grej. Tanken var god, men att ligga och ”lusköra” på vägarna passade inte honom. Att han sedan var tvungen att umgås med Svenne Trähatt på campingarna gjorde nog inte saken bättre. Men jag som barn stormtrivdes på campingen vid Åhus i Skåne. Många nya lekkamrater som alla var i min ålder, Glassbåten med Åhusglass där man fick äta så mycket glass man bara kunde, och vattenrutschbana som lök på laxen. Jättebra sommarlov. Pappa var mest sur över att han inte kunde titta på Wimbledontennisen på TV, utan var tvungen att följa finalerna via radio.

Husbil?

Nu på gamla dagar kan jag inte se mig själv kuska runt med ett hus på släp… men jag skulle väldigt gärna prova att hyra en husbil! Det tilltalar mig att köra runt i Sverige, eller en tur till Åland, och kunna bo precis var jag vill! Jag vill inte bo på en camping, utan mycket hellre i någon skogsglänta eller vid någon sjö. Ta dagen som den kommer, utan att behöva planera i förväg helt enkelt. De är dock hyfsat dyra att hyra… hade jag haft gård med parkeringsplats så hade jag faktiskt räknat lite på att köpa en husbil med avsikt att hyra ut den. Jag tror det finns ekonomi i det – men när man bor i lägenhet i Stockholms innerstad så är ju sådana idéer bara att glömma!

Man ska ha husbil
Man ska ha husbil – så är semestern redan klar. Man ska ha husbil – det har jag sett….