Musse och Mimmi Pigg

Musse och Mimmi Pigg

Musse Pigg är en av Walt Disneys mest kända figurer. Den 18 november 1928 hade filmen Steamboat Willie med Musse Pigg i huvudrollen premiär. I filmen introduceras också bifiguren Mimmi Pigg – Musses flickvän. Filmen är väl inte direkt något mästerverk med dagens mått mätt – men den är ju faktiskt snart 100 år gammal!

Mimmi Pigg

En lång radda filmer och serietidningar följde såklart. Musse var alltid den förnuftige, Kalle den otursföljde, Långben den klantige/korkade och Pluto den nyfikne. Pluto är Långbens hund. Långben är själv en hund. Hur en hund kan ha en hund som husdjur får vi reda ut en annan gång!

Mimmi Pigg var – om hon ens fick vara med – ett kuttersmycke, en bifigur, en utfyllnad. Alternativt råkade hon illa ut, någon som Musse behövde rädda från hemska fasor.

Men på senare år så har Mimmi Pigg klivit ur Musses skugga och blivit en ”riktig karaktär”. Hon bor i ett eget hus i Ankeborg med sina tre djur. Bland annat en Katt som heter Figaro. Hur nu en mus kan ha en katt som husdjur – även det får vi reda ut någon gång! Mimmi är medlem i många olika föreningar och hon har ofta yrken som exempelvis journalist eller egenföretagare. Kajsa Anka – Kalles flickvän – får då spela den klantiga sidekicken.

Mimmi var den sjätte Disneyfiguren att få en egen ”stjärna” på Hollywood Walk of Fame (år 2018). De tidigare var pojkvännen Musse, Kalle Anka, Nalle Puh, Tinker Bell (från Peter Pan) och Snövit.

Mimmi är numera en mycket populär figur hos småflickor. Detta tack vare hennes förvandling från bifigur till en intressant karaktär i Ankeborg. Givetvis tillverkas det mycket leksaker och kläder med Mimmis motiv, för att få föräldrarna att lätta på plånboken. Du hittar mer om Mimmi Pigg här om du har någon liten flicka i din bekantskapskrets som du vill göra lycklig!